Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kresz, Közlekedési Kultúra:

 KRESZ, KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA:

 

gh.jpg

 

Laoszban az a szabály, hogy nincs szabály! Mennek, mint a birkák!

 

- Halálfélelmem volt komolyan mondom a biciklin és a motoron!

 

Egyedül a lámpánál tartják a szabályokat, amik megegyeznek a nálunk is használttal, viszont bukósisak nélkül közlekednek és annyian ülnek egy motorra, ahányan ráférnek!

 

A kocsi platóján simán ülnek állnak, feküdnek, olyat is láttam, hogy valaki a TUK TUK -ra kifüggesztett lengő ágyon aludt!

 

 

 

munkabaleset.jpg

 

BALESET:

 

Ha valaki balesetet csinál (ez elég gyakori az ottani közlekedési kultúra hiánya miatt) az fizet, akinek több pénze van, függetlenül attól ki a vétkes és ki nem! Szóval mivel te vagy a külföldi úgyis te viszed el a balhét! Okos enged szamár szenved, fizess és menj! Nem érdemes idegeskedni, kiabálni, vergődni! El kell fogadni itt te vagy az idegen, neked kell alkalmazkodni! Ezért légy nagyon körültekintő és vigyázz magad és társad testi épségére!

 

zdu.jpg

 

UTAK:

 

Az utak a főváros nagy részén rendben vannak. Bitumenes aszfalt felülettel, esetleg betonnal kombinálva. A fővárostól távolodva nagy részén piros poros földutak vannak, melyek monszun idején sártengerré válnak! Gyakori a földcsuszamlás!

A Thai Kormány és Japán nem rég jelentős tőkét invesztált a térségbe és egy jelentős autópálya szakaszt adtak át nem rég! Van olyan hely, ahol az átkelésért fizetni kell pl: hídnál. 

 

j.jpg

 

A járdák állapota elég ramaty, sok helyen nincs is és ha van az tele van porral, kosszal, szeméttel! 

 

 

letoltes.jpg


FONTOS: Az utakon, utak mentén legelésző, mászkáló kóbor állatok vannak! Nem ritka az sem Thaiföldön és Laoszban egyaránt, hogy kutyafalkák tartanak rettegésben egy egy részt! Ezek életükben nem láttak veszettség elleni oltást, szóval ne kockáztass kerüld el őket! Állatvédők ide vagy oda, én is szeretem az állatokat, de b*meg amikor vagy 8 kutya kerget nem pont az jut eszembe mennyire sajnálom őket!