Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Követendő példa

Amikor kint volt Kazu anyukája, nyakunkba vettük a várost és végigjártuk a jobbnál jobb éttermeket. Egyik alkalommal valami olyat tapasztaltam, ami rányomta bélyegét a későbbi kategorizálásra mitől jó egy hely számomra.

f.jpg

A Makphet nem csak egy hely a sok  közül, hanem A HELY csupa nagy betűvel! Ami pedig a magaslatokig emeli, az nem csak kitűnő konyhája, hanem az eszmeisége, embersége.

 

Ez egy olyan étterem, ahol a személyzetet nagyon szegény családokból érkező gyerekek alkotják és azért vannak itt, hogy tanuljanak, a bevétel pedig az ő étkezésükre, tanulásukra fordítják. Nem kérnek könyöradományt sem szánalmat, keményen megdolgoznak a napi betevő falatjukért. 

Az étterem egy elszeparált részén Lao kézműves játékok, papírból műanyagból újrahasznosított anyagokból ékszerek, ruhák vásárolhatóak, amelyekből a legszegényebb falvak lakóinak az étkeztetését, ruháztatását és egészségügyi ellátását finanszírozzák. Nemes cél és eszme, ami az egész Makphet mögött áll!

dscf9121.jpgKomolyan mondom az ember ha betéved egy ilyen helyre a könnyeivel küszköd, mert érzi azt a szeretetet amivel az étel készült és az a figyelmesség, hála amelyet röpke egy óra alatt kap pénzben nem kifejezhető. 

Az étterem nem csak szuper ízekkel büszkélkedhet, de a tálalást is mesterfokon űzik. A környezet igényes, hangulatos! Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha erre jár ne hagyja ki! wink