Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedvenc Éttermek,kávézók Laoszban

1-kep.jpg

Moon The Night Restaurant

 

Cím: 

143/10 Souphanouvong Ave Khounta, Vientiane Cap., Laos

Vientiane, Laos

Telefon +856 21 217 073

Koordináták:   17 ° 58'1 "N 102 ° 35'19" E

 

Laosz fővárosának turisztikailag kiemelkedő szakasza a Mekong partján lévő piros színű poros útszakasz, ahol a legimpozánsabb Hotelek, Éttermek várják a szórakozni, kikapcsolódni vágyó turistákat!

 

 

images--1-.jpg

 

Egyik kedvenc helyem a MOON THE NIGHT RESTAURANT, amit most szeretnék nektek bemutatni. Fő vonzereje a csodálatos kilátása, másik a családias hangulata.

 

 

2013-12-22.jpg

 

Érdekes designer külsővel épült csővázas szerkezete egy koncert nagyszínpadhoz hasonlít leginkább. 4 szintes nyitott teraszos és zárt klimatizált helyigéket várják a vendégeket.

 

letoltes.jpg

 

 

Ünnepi események lebonyolítására is alkalmas. A teraszon élő zene, klub zene szól. Táncolni nem nagyon láttam senkit, de kellemes az atmoszférája!

 

images--2-.jpg

 

Nagyon jó kilátás nyílik a folyóra, ahol a halászok kis csónakjukban szerzik be az aznapi vacsorának valót! Ebbe a látványba beleszerettem és fotón meg is örökítettem ahogy azt láthatjátok! 

A hely tiszta és igényes! A lenti részeken a mellékhelyiség balkáni típusú WC, vagyis a földben egy lyuk és mellette a lábtartó lenyomata helyezkedik el.

 

kep091.jpg

 

A 4. emeleten találtam angol WC-t is! Természetesen inkább azt vettem igénybe. Mindenhol találtam WC papír, szappan, kéztörlő, ami igen fontos egy normális étteremben! A balkáni részben meg vizet és merőpoharat a leöblítéshez. Ciki nem ciki én nem tudtam, hogy ezt hogy kell használni. Kazu magyarázta el a lyukba kell vélozni utána a vödörből a pohárral leönteni és a WC papírt pedig a mellette lévő kukába kell dobni. Gondoltam ez is lényeges információ lehet ha esetleg valaki találkozik ilyennel képben legyen, ne csak bámuljon mint borjú az újkapura. Ami vicces volt, hogy az angol wc mellett találtam egy képes útmutatót,hogy nem szabad felállni ré és hogy kell használni! Kicsit meg is mosolyogtam, dehát ha azt nézzük én meg a nekik megszokottat nem tudtam használni! 

 

laos-food.jpg

 

Az étel ízletes friss és finom! Egyetlen egy dolog van amire figyelni kell a malária miatt: - Ha valakinek erre a helyre esik a választása és a teraszon foglal helyet, szúnyogirtót  vigyen magával!

Amit még feltétlenül meg kell, hogy említsek az a kiszolgáló személyzettel kapcsolatos információ. Az igen nagy létszámú hosstesek, kiszolgálók között nem ritka, a Lady boy! Ezen nem kell meglepődni, ott ez normális! Nem illikmegbámulni, mert ő is  ugyanolyan munkáját végző ember, mint bárki más!

 

Inkább érezzük jól magunkat és élvezzük a kellemes zenét a finom ízeket és a mesés panorámát! 

 

Ezen a kis videón élőben megcsodálhatod a Mekong partot és az éttermet: