Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakura -Hanami- Virágba borul a Világ

2015.10.31

Hanami- Sakura

 

index.jpg

 

Japánban a cseresznyevirágzás az egyik legszebb és legnagyobb ünnep. Ez jelzi a tavasz beköszöntét. A téli álomból a természet újjáéled! Külön vonatjáratok indulnak ilyenkor, hogy a déli meleg részen elsőként virágba boruló fákat megcsodálhassa a megfáradt pihenni, töltődni vágyó utazó.

 

41nstotbdel.jpg

 

A televízió friss hírekkel szolgál, mikor hol következik be a vizuális csoda. Az európaiak valami túldimenzionált dolognak gondolják a szakurát, de nem. Néha a kevesebb több! Ezt nem érteni, ezt érezni és élvezni kell! Az egyszerűségben rejlik a csoda!

 

japan-sakura-005.3.jpg

 

Az a szokás, hogy kiülnek a szabadba és fesztiválok ún. macurik keretében kint sütkéreznek a napon. Eszik a tradicionális ételeiket, magukba szívják a tiszta friss levegőt, elraktározzák a napfény finom melegét és a tavaszi szellő simogatását élvezik. Töltődnek! A télen, egész évben elfogyasztott energiát töltik fel magukba, nem a testükbe ez attól több.. a szívükbe, lelkükbe! Eggyé válnak magával a Természettel! Hisz a Buddhista és Shinto vallás is a természete szeretetére, tiszteletére tanít!

 

sakura_lightup_at_chidorigafuchi_in_tokyo_.jpg

 

Ősszel a lehulló falevelek színkavalkádjában gyönyörködnek. Minden évszaknak meg van a varázsa! A pillanatot el kell kapni, magunkévá kell tenni! Volt részem egy ilyen szürkületi, éjszakai audiovizuális orgazmusban.

lbkj.jpg

 

Az egykori császári kertben volt megtekinthető. A millió fa szebbnél szebb színekben pompázott. A kiszáradt egykori forrást apró ledekkel imitálták, a könnyedséget, gyengédséget, finomságot, amit a természet nyújt, lágy kellemes zene fokozta a magaslatokig. A japánok egyben nagyok, sőt a legnagyobbak: Japán a Tökéletes kombinációk országa!

 

                    klgui.jpg

 

Megfigyelnek valamit, elemzik, és a tökélyre fejlesztik! Nem is csoda Japán a fogyasztó centrikusság hazája!

 

fhg.jpg

 

A természet magához ölel eggyé válasz vele, porból voltál és porrá leszel! A zene a kép, hang tökéletes násza a biorezonancia unicuma. Csak győzz betelni vele!

 

otono-en-kyoto-japon.jpg

Tudjátok, amikor kint voltam azon gondolkodtam milyen szomorú otthon is van őszi levélhullás vagy rügypattanás vannak szebbnél szebb illatos virágaink, de mi nem ülünk ki, nem csodáljuk a természetet! Nem értékeljük, azt amit nekünk ad. Nem töltjük meg szívünket ezzel a szépséggel finomsággal.

 

oih.jpg

Mi azt hisszük ez csak időpocsékolás, és csak az az érték, amit pénzen vásárolhatunk meg. Ez tévedés!

 

original.jpg

Egy cseresznyevirág tökéletes! Szinte a semmiből jön és a semmivé lesz. Él egy kicsit majd meghal. Nem szomorú nem bánatos. Csak él tündököl. Árad belőle a szeretetenergia, amivel táplálkoznak az őt csodálók.

 

kl.jpg

 

Nekünk európaiaknak mikor jutna eszünkbe, hogy üljünk ki szervezzünk fesztivált a hulló sárguló faleveleknek vagy virágzásnak. Vagy élvezzük az orgonafák páratlan illatát, ami egyedülálló és mit nem adtam volna Laoszban ha érezhettem volna akár egy percre is, mert nekem az orgonáról az anyák napja jut eszembe! Nekem az orgona a legszebb szakura a világon és a világ legjobb illata, amiben ott van anya illata és a régmúlt boldog gyermekkor emlékképe. Ez odakint nagyon hiányzott!

 

jkhu.jpg

 

Mi nem tudunk megpihenni, időt szánni finom dolgokra, nem azért mert nincs rá igény, hanem mert nem tanítottak meg minket lazulni relaxálni.

 

02c0806b6cfe20a4f1f10909484760e2.jpg

 

A társadalmi elvárásoknak akarunk megfelelni, annak a képnek amit folyamatosan sulykolnak belénk. Fogyasztani akarunk, azt hisszük a rekreáció is csak akkor lehet igazán élvezetes, ha fizetünk érte.

 

img_trivia_04.jpg

 

 Ott van előttünk a lehetőség kéznyújtásnyira! Ki kell tárni a kezünket és érezni kell! Be kell engedni!Ki kell menni leülni , sétálni megmutatni a gyerekeinknek milyen szép is a természet és miért olyan fontos, hogy vigyázzunk rá!

 

khvgu.jpg

Az idő pénz, de az időnek van az a rossz tulajdonsága emberi életévben mérve, hogy nem visszapörgethető! Amit elszalasztasz soha nem tér vissza! Ezért kell minőségi teljes értékű boldog életet élni!

 

bvj.jpg

 

Hiába van meg anyagilag mindened, ha csak a javak felhalmozásából áll az életed! Az élet ettől több! Tiszteld és légy hálás érte! Sajnálom, hogy így eltolódott és eltorzult az értékrend nálunk, de még nem késő Változtass a szokásaidon és légy BOLDOG!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.