Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hazatérés

2015.07.12

Kezdhetném úgy is, milyen kurva szar az életünk Magyarhonban.. bla bla bla – olvasni a facebook bejegyzéseket odakint. Vágjuk fel gyorsan az ereinket, sírjunk tele egy csomag százas papír zsebkendőt, mert kilátástalan a helyzetünk éhezünk, háború van, nincs tiszta ivóvíz, lőnek minket és még sorolhatnám a katasztrófák sokaságát!

10314492_10155486147545013_8411147535233680472_n.jpg

Kész felüdülés komolyan mondom, nem hallgatni, látni- ezt az energialeszívást! TEHER! Tömve van minden fórum politikai propagandával, intrikákkal,belharcokkal, bulvárral, kamu hírekkel, -egy rakás értéktelen szarral!STRESSZ!

 

unter-der-hand-street-art-by-case-in-berlin-germany1.jpg

 

Megmérgezi a légkört az apátia,gyűlölködés,ami már átitatódott a közhangulatba. A pesszimista felfogás,örökös problémakeresés,generálás,megkeseríti az embereket és még a kis maradék életerőt is elszívja!A sok fehérgalléros bűnözőpióca,akik magukat politikusnak titulálják és szentül hirdetik, egyetlen céljuk a közjó és a béke megteremtése ez kb. addig volt igaz, amíg leírta, tisztelet a kivételnek,- kiszipolyozza a kisembert! Lelki nyomoroncokat gyárt mindenkiből. A médiaszeméttől megfulladsz,mert TE értéktelen vagy,nem tisztelnek sőt, ember számba sem vesznek! Csak egy statisztikai adat vagy! -Nem egy gondolkodó intelligens lény, csak egy médiafogyasztó egy információ befogadó robot, akit irányítani kell. Hát B+ !!

 

11013124_1042358482456004_969826027384511952_n.jpg

 

Most a kedvenc tanáraim biztos kővel dobálnának meg a szabadszájúságom miatt és azért, mert minden létező stilisztikai szabályt áthágok, de van ez így! A cél szentesíti az eszközt! A csúnya beszéd most kivételesen a dühből és a tehetetlenségből fakad! Nézzük szépen sorban mi a baj forrása!

 

10986565_1042355019123017_5747974015270380340_n.jpg

 

Első és legnagyobb probléma a Tudatlanság! Sajnos a tapasztalataim azt igazolják, egyre többen állítják, hogy amit az újságban,neten,tv-ben látnak,hallanak,olvasnak,az úgy van! Nem rég egy internetes portálon oktatott ki egy férfi Japánról. Mert ugye ott a nők perverz szexéhes szukák- szerinte. Megkérdeztem tőle: Ember járt már életében ott, tudja, miről beszél? Erre megkaptam: Nem,- de a neten olvastam! Na bumm! Ott a pont! - és ha tudnátok, mennyi ilyen van! Minek lexikon, amit kiváló szaktekintélyek állítottak össze, ha van wikipédia, ahova bárki beírhat bármi baromságot,mert a kutya nem ellenőrzi! Digitális barbárok lettünk? Ne legyünk már ennyire igénytelenek! 

 

11390267_726427047461234_1645909768846403403_n.jpg

 

Néha már beszélgetni sincs kedvem,mert vagy nincs kivel,vagy nincs miről!Meg egyébként is felesleges,mert a másik jobban tudja hisz a tv-ben úgy volt.Arról nem is beszélve,hogy a magyar ember olyan irigy,hogy „ Dögöljön meg a szomszéd lova is” – ahogy a közmondás is tartja.

 

 

Egyből támad „ Persze, könnyű neked,mert te megteheted!...  biztos tele vagy pénzzel, meg bla bla bla….  

 

11390320_1101966993153942_410808341869269090_n.jpg

 

Nem, nincs tele a pénzel a zsebem. Hálás vagyok,hogy van lehetőségem utazni Kazu munkája révén,ő egyébként sem magyar.Ha mesélek az utazásaimról,azt sem azért teszem,hogy ezzel kioktassak bárkit vagy fitogtassak bármit,hisz nincs miért!Nincs rá okom!Nem vagyok nagyképű,csak egy egyszerű vidéki lány,aki nem felejti el honnan jött és aki hálás azért amije van.Ez pedig a rengeteg élmény,amit itt leír,hogy más is a részese lehessen,ennek a sok szépnek és jónak.Jó dolog osztozni más örömében. De ez az én személyes véleményem!Engem így szocializáltak!Akinek nem tetszik lehet panaszkodni jó anyámnak!

 

street-art-by-pejac-in-paris-france-11.jpg

 

Azonkívül szeretném,ha tudnátok,tényleg szuper kis ország lehetne a mienk,mert mindenünk meg van,hogy jó életünk legyen!Csak nem értékeljük azt,amink van!

 

00001905-lao-tzu.jpg

 

Van Tiszta vizünk,levegőnk, termékeny jó minőségű földünk,termálvizeink, csodaszép természeti adottságaink, a legideálisabb 4 évszak és még sorolhatnám,micsoda kincs birtokosai vagyunk, CSAK A HÜLYE FEJEKBEN KÉNE RENDET TENNI!!!!!! B+!!!!!

 

10349195_1616351628590835_1989182320049477569_n.png

 

Folyt köv. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

2. rész

Szász Andrea, 2015.08.09 16:00

Az egyértelmű, hogy egy ilyen hosszú út nagyon drága, kb. annyiba kerül, (talán még többe is) mint amennyit a férjemmel közös egyetlen vagyonunk ér, (a kocsi lízinges, még van belőle 4 év) a lakásunk. Kettőnk 24 évnyi munkája kellett hozzá, hogy legyen ennyink. Azt még csak-csak megértem, hogy a családok eladják minden vagyonukat, hogy el tudjanak jönni, gondolom a szüleik is segítenek. Mondjuk nekem az is furi, hogy az ő szegény, háborús országukban ennyire „pörög az ingatlanpiac. De ok. Arra viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy az életerős fiatalemberek miből jönnek? Ők „menekülnek a háború és a terroristák elől”, ám a szüleiket, lánytestvéreiket ott hagyják „martaléknak”. Ők is azt mondják, hogy a családjuk eladott mindent, hogy jöhessenek, majd ha sok pénzt fognak Európában keresni, akkor küldik nekik haza pénzt. Tényleg fogják, tudják majd küldeni (a remélhetőleg még élő) nincstelenné tett, kiszolgáltatott családjuknak, akik még plusz ki vannak szolgáltatva a terroristáknak?
Azt írod, hogy „félünk befogadni az újat”. Igen. A nagy részük muszlim, mi nagyjából ismerjük ezt a vallást és tartunk is tőle. Nem csak jönnek, özönlenek ide. Napról-napra egyre többen. Egy idő után majd elég sokan lesznek az „igazhitűek” Európában és ettől megerősödnek. Ha ez így megy tovább és az EU nem mond nekik nemet, akkor nyilván, ha nem is egyik napról a másikra szaporodnak majd el, (lehet, hogy én ezt már meg sem érem) de mi lesz akkor majd a „hitetlen” gyermekeimmel, gyermekeinkkel?
Igen, igaz az is, hogy „van tiszta vizünk, levegőnk”. Ám én úgy gondolom, hogy a magyar földért régen a magyar (a német földért a német, stb.) őseink haltak meg, adták a vérüket, nem pedig ezek a népcsoportok. Vajon Dobó István és azok a hősök, akik a törököket kiverték, mit szólnának hozzá, hogyha végül ki tudja majd mennyi „igazhitű” él majd akár hazánkban is.
Azt írod, hogy Európa oldja meg az ő háborújukat. Én abban a szellemben nőttem fel, (mint ahogy minden magyar) hogy a magyar ember, ha az országában háború van, akkor az élete árán is megvédi a családját és a hazáját. Nos, ezek a 18-35 éves egészséges, életerős fiatalemberek miért nem ezt csinálják? Nekik csak az a fontos, hogy ők jól érezzék magukat Európában, a családjuk és a hazájuk meg le van tojva? Tényleg támogatni kellene őket Réka?

Válasz

Szász Andrea, 2015.08.09 15:59

Kedves Réka!

Én mindig szívesen olvasom az írásaidat, az úti beszámolóidat, nézegettem az ázsiai országokban készített fényképeidet, különösen örültem, amikor japán ételekről készült képeket tettél fel.:)
Előre bocsátom azt, hogy most csak a saját véleményemet írom le, nem hivatkozom semmiféle olyan dologra, amely bármelyik média véleményét tükrözi. Azt is tudnod kell, hogy azokat a családokat, akik ténylegesen menekülni kényszerülnek én is nagyon sajnálom, és támogatom őket. A problémám az az, hogy ők csak a menekültek kb. 20 %a! A többiek 18-35 év közötti életerős férfi! Mondhatod, hogy na, ezt is csak a média sugallja nekem. Hát nem. Bizonyára már nem igen emlékszel rá, de a férjem több, mint 20 éve kamionos, Nyugat-Európát járja és látja őket. Szokott járni Angliába is, hajóval megy át a csatornán a calais-i kikötőből. Már jóval Calais előtt magára kell csuknia a kamion fülkéjének ajtaját és reménykedik, hogy ezek a „szegény szerencsétlen menekültek” botokkal, kövekkel talán nem törik be a szélvédőjét. Ő is járja azt az útvonalat, ahol ezek a „sajnálatra méltóak” halálra késeltek egy lengyel kamionost.
Azt írod, hogy nem ide jönnek, mennek tovább. Pedig ide jönnek, Európába! Ha már elég sokan lesznek, bizonyára bőven jut majd belőlük Magyarországra is, hiszen EU tagállam vagyunk. Miért jönnek el eddig, amikor útközben annyi békés országon mennek keresztül, ahol nincs háború?
Abban igazat adok Neked, hogy a fehér ember kihasználta őket. Igen a gyarmatosítók is és az USA is. Ám úgy gondolom, hogy ennek a megválaszolása az a kérdés, mint amelyre sok magyar ember gondolt régen, amikor még nem volt ilyen fejlett a kommunikáció. Nevezetesen az, hogy „miért olyan fejlettek és gazdagok a japánok, mi miért nem?” Ők is ezt kérdezik, hogy miért élnek jólétben az európaiak és ők meg miért nem? Gondolom a választ az első kérdésre mindannyiónknál jobban tudod. Azt hiszem, hogy valami hasonló lehet a válasz az ő kérdésükre is.