Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tücsköt bogarat ettem

2014.10.04

 

zj.jpg

 

  Első hallásra biztos sokkolónak tűnik, én is kissé gyanakvóan fogadtam, első látásra, de gondoltam a puding próbája az evés mi a bajom lehet és hamm bekaptam!

 

Már egy korábbi cikkben írtam a Dél -Kelet Ázsiai térség ízvilágának és a mexikói konyha finomságainak a hasonlóságáról, de ismét egy bizonyítékot találtam az egykori közös ősi konyhára.

A sült tücsök, a mexikói konyhában ismertebb nevén a chapulinas chilivel és lime-al ízesített ropogós falatka. Az én ízlelőbimbóim egy kis teavajon való pirítást érzékeltek. Az ízletes ételt, hogy kicsit feldobják a lime levelet is megpirították ezen a tücskös teavaj alapon.

 

                    letoltes.jpg

 

A kislányom Naomi először megrettent, amikor megérkezett a rendelésünk! Ennyit mondott: Anya én félek! De amint látta, hogy az apukájával ízletesen falatozunk ő is bátorságot merített és annyira tetszett neki ez az ízvilág, hogy amikor Magyarországra hazajöttünk és tücsköt látott így kiáltott: Anya együk meg!

 

                 8263578084_1915398b8c_o-300x200.jpg

 

Sajnos azt nem tudom, hogy az itt élő tücskök és bogarak emberi fogyasztásra alkalmasak e, de egy biztos, a mi családunk nem fog éhen halni, mert ha kell megeszik tücsköt- bogarat!

 

 

                                  dscf8071.jpg

 

Csak ajánlani tudom egyébként, mert ez a jövő proteinforrása! Nézzétek csak Nonót, ilyen egy jól lakott óvodás! 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.