Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ragacsos rizs

2014.10.04

 

image-8-300x210.jpg

 

RAGACSOS RIZS vagy más néven Sticky Rice 

 

Ez a tradicionális Laoszi rizs, nem olyan, mint a hazánkban készült rizs! Amiben különbözik, hogy nem főzik, hanem gőz fölött bambuszedényben párolják. Készítés előtt egy nappal beáztatják, hogy megszívják magukat a rizsszemek és a magas gluténtartalma miatt egybe fog állni az egész.

 

Nekem ízlik, hisz itthon is rizsfőzőt használok mindenfajta fűszer nélkül, csak annyi, hogy az állaga más. Annyiból jobb, hogy könnyebb Hasival vagyis pálcikával enni, mert összeáll.

 

 

images--21-.jpg

 

Ott kint kézzel eszik. De lehet kapni olyan változatot is, amit banánlevélben párolnak! A banánlevelet egyébként nem csak rizs, de hús párolására is használják! Van benne egy olyan anyag, aminek hatására a hús hamarabb megpuhul és omlósabb lesz. A rizs tálalását tekintve kis szövött bambuszkosárkába teszik az asztal közepére, melyet körül ülnek és mindenki csipeget belőle.

 

Videon az Úr bemutatja az otthoni elkészítési módját:

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.