Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tükröm tükröm mond meg nékem 1. rész

2016.01.04

Az vagy amit a tükör mutat vagy az aminek látszol vagy aminek láttatod magad? A tükör sohasem hazudik? - Rossz hírem van, a tükör MINDIG HAZUDIK! A lélek az ember igazi tükre. Tudja az igazságot, de mivel lélektükör nem létezik, a tükör a manipuláció egyik kelléke, annak segédeszköze, hogy eladható csomagolásba bújtasd magad és színlelj a társadalom által elvárt műéletet, kamuboldogságot.

 

              holu.jpg

 

Mi a tükör? Fizikai értelemben a tükör jó fényvisszaverő képességgel bíró, görbült vagy sík felület, ami elég sima ahhoz, hogy a visszavert fénysugarakból kép keletkezzen. A tükröző felület egyenetlenségei ezért nem lehetnek nagyobbak, mint a visszavert fény hullámhossza. Egy egyenetlen fehér fal szintén visszaveri a fényt, de szét is szórja a tér minden irányába. A visszaverődés és az átlátszóság hat a keletkezett kép fényességére és színére. A nem látható elektromágneses sugarak számára szintén készíthetők tükröző felületek, tükrök.

 

                 776542.jpg

 

Az ember mindig harcol valakivel vagy valamivel, de mégis az önmagával megvívott harcok a legértékesebbek és legtanulságosabbak. Most ismerjétek meg az én történetem.

 

               15543013_de80ac18a1cd96861b43d4577dc5d8bf_m.jpg

 

Feszegetjük saját határainkat meddig és mennyit bírunk még, nem vesszük számításba a test korlátja véges. A test egy élő biológiai rendszer, amit bár tudatod és tudatalattid csodálatosan képes működtettetni, de nem mindenre van hatása, befolyása.

 

                       the_girl_in_the_mirror__by_pretty_as_a_picture.jpg

 

Ilyen például a szépség, öregedés , mely örök idők érdeklődését képezik . Élhetsz tudatosan, egészség centrikusan, de lelked minden kicsiny sérülése meg látszik a testeden, lenyomatot hagy. A test öregszik, a lélek örökké fiatal marad.

 

                      36720_129467021_big.jpg

 

Én is folyton harcolok magammal. Leginkább a súlyom az ami az önértékelési zavarom középpontjában áll. Lassan könyvet írhatnék arról, hogy sanyargattam magam és milyen alternatív kínzási módszereknek vetettem alá magam, csak, hogy tetszem.

 

              jkelho.jpg

 

Régebben a rekord az 1 hónapos léböjt kúra volt gyümölcslével. De jó kapcsolatot ápoltam hashajtókkal és a hánytatást is kipróbáltam. Gondoltam, ha annyit cikkeznek róla és a modelleknek bevált, akkor talán hatásos lehet, de nem. Nem tetszett a módszer. Aztán mikor serdülő korom végén rám talált a szerelem  már nem érdekelt. A rossz párkapcsolat a legjobb kalóriaégető.

 

                de636ac3.png

Majd amikor 5 és fél év után újra szingli lettem és túljutottam a mizantróp életformán, ismét fontossá vált a külsőség. A léböjt mellett aktív napi rendszeres sport, futás, bicikli, gimnasztika…máig sem értem ,hogy volt ennyi erőm. Azt hiszem ekkor tudatosult bennem, hogy az elmém vezérel és ő határozza meg mire vagyok képes!

 

                            b80324dc5ac114a6ab816cdf404a2a1e.jpg

 

Aztán amikor Kazut megismertem, aki élsportoló az elején leszögezte a cigit le kell raknom, mert akkor nem tud komolyan venni. Majd a maximalizmusa kihatott rám is. A legtöbb focistának csodálatos és gyönyörű barátnője van. Néha fapadosnak éreztem magam. Nagyon nehéz megfelelni az elvárásnak vagy felvenni a versenyt másokkal.

 

                      mirrors_never_lie_by_vampy_note.jpg

 

Aztán tudatosult bennem, te jó ég én nem ez vagyok. Világ életemben utáltam ha valakinek csak a külsőség fontos, az, hogy hogy néz ki a másik, és tessék én is ilyen lettem!?

 

              scary-horror-wallpaper-mirror15.jpg

 

Anya azt tanította a szépség mulandó és a jóság maradandó! Talán soha nem leszek elég szép,  sem elég jó…de mindenképp szeretnék boldog lenni.

Folyt...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.