Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önszuggesztió segítségével leszámolni a FÉLELEMMEL

2016.05.18

Minden ember újévkor fogadalmat tesz a következő évben milyen változtatásokat iktat be az életébe, hogy az jobb, boldogabb és tartalmasabb legyen. Persze senki nem tartja be ezeket! Úgy gondoltam ideje erőt venni magamon és leszámolni minden félelmemmel, amelyek bennem élnek és megbénítanak. Ha szembenézek velük, nem táplálom őket többé,  a felszabaduló energiát szebb dolgokra tudom fordítani.

 

melu.jpg

 

Írtam egy listát a félelmeimről, amelyekkel megküzdök 2016-ban.

  1. Fogorvos
  2. Autóvezetés, sebesség
  3. Rág-Csávók

 

 

teeth-532_1504469a.jpg

 

Most az Első lépcsőfoknál járok. Úgy döntöttem, a mai nap jó nap a halálra, kezdjünk hozzá! Már az elején megpróbáltam kifogásokat keresni, miért is nem jó nekem ez a mai nap, arra, hogy meglátogassam a fogorvost: esik az eső, fáradt vagyok. Most járok a léböjtöm 5. napján rosszul leszek.  - Teljesen mindegy mit mondok, ha kifogásgyártásról van szó, az ember született talentum! Már- már majdnem sikerült lebeszélni magam, amikor azt mondtam elég! Meddig akarod még az idődet vesztegeted. Az idő pénz! A legértékesebb dolog a világon, amit senki nem adhat vissza neked! Te meg itt nagyvonalúan pazarlod? Ha tovább vársz lemaradsz a jó dolgokról! Legyél bátor és erős! Indulás! Fejezd be ezt a beszari, loser dumát!

 

ghi.jpg

 

Elindultam ahhoz a fogorvoshoz, aki évekkel ezelőtt majdnemhogy kidobott a rendelőjéből, mert azt mondta egy hisztérika vagyok! Az is voltam! - Gondoltam, ha ilyen tökös vagyok, akkor már ahhoz megyek, akitől a legjobban félek, ( legyen méltó ellenfél), így totális vereséget mérhetek a bennem szunnyadó fóbiára.

 

a.i.-artificial-intelligence-should-you-be-afraid.png

 

Ez a doktor egyébként a környék legjobb és egyben legdrágább szakembere. A stílusa elég érdekes, de hát megteheti! 16 éves voltam, amikor találkoztunk utoljára. Akkor egy tükröt adott a kezembe, hogy végigkísérhessem a beavatkozást, de én annyira féltem, hogy a kezem remegett és mikor rám kiabált elbőgtem magam. Most 33 évesen úgy voltam , nem érdekel a stílusa, az érdekel, hogy szép legyen a fogsorom és megint jóízűen tudjak nevetni. Ha meg beszól valamit előveszem az ostorom és jól elverem! wink

 

 

2746894_big.jpg

 

Azóta persze sokat fejlődött a technika és én is! Már nem nyomott kezembe tükröt, hanem kamerával mutatta meg, milyen belül a fogaim állapota, majd elmondta fontossági sorrendben haladjunk, utána jöhet az esztétikai beavatkozás. Úgy gondoltam korrekt tényállás, legyen így. Mondtam mégis mondjon valami árat. - Erre azt mondta : " nem szeretem az olyan embereket, akiket az ár érdekel és nem a végeredmény."-  Gondoltam jó, legyen így csapjunk a lovak közé! Csípem a kemény embereket, akik tudják mit akarnak!

 

ui.jpg

 

 

Elővette a nyálelszívót, behelyezte a számba. Már a gondolatától is rosszul voltam, nem hogy a hangjától! De nem érdekelt! - Arra gondoltam erős vagyok, annyi mindent túléltem, ezt is túl fogom.

 

how-to-survive-logo.jpg

 

Volt egy pont, amikor éreztem a pánik kezd eluralkodni, így hát kikapcsoltam! Megkérdeztem magamtól: "Mi zavar ebben az eszközben?" - Fájdalmat nem okoz, különösebben nem zavaró, egyedül a hangja az, ami félelmet kelt bennem. Ekkor elképzeltem, hogy egy vízesés lábánál állok.

 

pon.jpg

 

Kapóra jött a Laoszi élmény, mert teljes egészében letudtam képezni az elmémben a hangokat, színeket, szagokat, ízeket. Annyira megnyugodtam, a képzettársítás során, hogy majdnem elaludtam. Arra neszeltem fel, amikor doktor úr mondta, nyugodtan ki lehet nyitni a szemet, akkor látod nem csinálok semmi fájdalmasat. Mivel a szám tele volt mindenféle eszközzel, így nem tudtam jelezni, hogy nem a félelem miatt van csukva, hanem relaxálok.

 

88e687f3d4da8ec3e404636e4b4857fca5c819d0.jpg

 

Aztán jött a fúró! IGEN Ő AZ!! A Halálom! Az a hang a szag az íz és a legnagyobb félelem, hogy belefúr a nyelvembe a számba, éreztem,hogy izzadok a pulzusom szaporán ver. Amikor  kezdtek előtörni a horrorisztikus képek, megálljt parancsoltam. NEM! Nincs hatalmad felettem félelem! Mi zavar téged a fúróban kérdeztem magamtól. Hisz eddig nem ért baleset! Tulajdonképpen itt is a hang volt a félelem ágense. 

 

streetfighter_show_-_flickr_-_jns001_-14-.jpg

 

Megkerestem ennek a hangnak a pozitív tükörképét. Volt egy barátom Street Fighter Shown  lépett fel. A fúró hangja akár a gyorsasági motoré, amikor nyomod neki a gázt és közben füstöl és kitör a lángcsóva. Elképzeltem azt a gyönyörű és vad, vagány képet, ami megfogott és jött a boldogság emléke. Éreztem a benzingőz illatát, láttam, ahogy az aszfalton nyomot hagy a gumi. Élveztem minden egyes pillanatát. Amikor doktor úr ismét megszakította a vetítést a realitással, - közölte:  Végeztünk!

 

oui.jpg

 

Micsoda változás gondoltam. Az egyik pillanatban meghaltam volna a félelemtől, most meg itt alszok a kényelmes fogorvosi székében és mélázom.

 

51t7n-2k-bl._sx940_.jpg

 

Talán a szék ugyanaz volt, mint régen, de Én már nem, ugyanaz a lány! Felnőttem, tudatosabb lettem! Megtanultam irányítani az elmém és rájöttem a Félelem csak bennünk létezik, csak egy piros szemű szörny, amiben a gyerekek hisznek, de aki felnőtt nem fél semmitől! Én egy Hős vagyok!

 

uho8.jpg

 

Megtanultam még valamit! Ne ítéljek meg senkit egy rossz tapasztalat alapján! Másnak is lehet rossz napja! Adtam ennek az embernek is még egy esélyt és pozitívan csalódtam! Kimondottan szimpatikus volt, arról nem is beszélve a munkája tökéletes! Bevallom mérges voltam a 17 évvel ezelőtti önmagamra, arra a  hisztis gyáva kislányra, aki voltam. Szolgáljon mentségemül fiatal voltam és tapasztalatlan!

 

kjl.jpg

 

Most, hogy a listámon lévő első ponttal végeztem, boldog és elégedett vagyok! Ez erőt, magabiztosságot ad a további fóbiák legyőzéséhez és, hogy mi lesz a fogsorommal? Biztos  jó pár hetet vagy hónapot igénybe fog venni, de a szép mosoly kárpótolni fog mindenért! Hiszen tudjátok két ember között legrövidebb út egy mosoly! heart

 

13235929_10201839664029174_748839678_n.jpg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.