Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ahol egyszer tűz volt, ott mindig lesz parázs

2018.02.04

"Boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyeknek országa." Jézus a Hegyi Beszédet ezzel a mondattal indította, miközben az a nemes szándék vezérelte, hogy megtanítsa az emberiséget, az őszinte, tiszta emberi szeretet varázslatára, mert a szeretet, csupa nagybetűs VARÁZSLAT! Az idő semmit sem változott mi is keressük boldogságunk kulcsát, nap mint nap kisebb nagyobb sikerrel. Sóvárgunk, vágyunk a szeretetre, aztán amikor ott van nem tudunk mit kezdeni vele. Néha önszántunkból lemondunk róla, megfosztjuk magunkat tőle, néha a Sors felülír mindent és újráz. 

 

83f9c8b238b4d1fd5ba6302770e4d07e.jpg

 

Félünk feladni magunkat, félünk a sebezhetőségtől, kiszolgáltatottságtól, saját érzéseinktől, félünk meztelen lélekkel a másikat megérinteni, és félünk, ha minket érintenek attól tartva, az vajon fájdalmat okoz-e majd nekünk, sérülünk-e majd. Ez a sok görcs aztán önbeteljesítő jóslatként hozza a várva várt eredményt. A feszültség feszültséget indukál. A zaj a káosz eluralkodik és egyetlen egy alternatíva hozhat békés megoldást, a helyzet elhagyása. 

 

7b59083bd4a25efc81643ba91c4fb9fb.jpg

Milyen az igazi szerelem?

Amikor két lélek egyesül varázslat történik. „Ha a szavak már nem hatnak, segít a zene! A lélek zenéje, amikor a két szív, két lélek egyesül egy különleges szuperszonikus szonátát zeng a szívük, amit a Mennyországban komponált a Jóságos Isten. Ez az élmény annyira mély és intenzív, materiális téren átnyúló kaotikus transzélmény. Onnantól kezdve elvesztik jelentőségüket a szavak, a 2 lélek karon fogja egymást és száguldoznak dimenziókon át. Ez egy transzcendentális élmény a szeretet minőségi síkja. A BESTEK netovábbja. Innen kezdődik az igazi szeretet, amiről Jézus is prédikált, és amire meg akarta tanítani az embereket! Sokan csak létezünk, de soha nem élünk igazán. Csak a materiális tér sivár érájában keringünk személytől személyig, Egótól Egóig, megfosztva magunkat a felső tapasztalástól, amit a szeretet rezonanciája nyit meg. 

6e48b7fe9cec10f7e3f796bf110b4614.jpg

 Amikor a lelkek egyesülnek, onnantól kezdve az emóció felülírja a rációt, a szív diadalmaskodik mindenek felett. Sokan a szerelmet, olyan érzéshez hasonlítják, mint amikor pillangók röpködnek a hasadban. Nem csak érted a másikat, hanem érzed teljes lényeddel. Érzed az ő szívén, érzékszervein keresztül minden gondolatát, érzését együtt rezegtek. Kitárul a világ!

 

6bbb367e7fd16d9d3a46130e8404b8c9.jpg

Furcsa ez a minőségi átmenet. Nem is gondoltam, hogy létezik ilyen egy racionális érzelmileg hideg, irányított síkból egyszeriben átmenni a tökéletes lelki síkra. De működik! Mi kell hozzá? - A helyzet elhagyása.

0a5fbba264fcc7ca2c32d0261b60999b.jpg

Vizsgára készültem a Konfliktushelyzetekről tanultam, azon belül is a Lewin- féle pszichikus helyzeteket tanulmányoztam, amikor az ambivalencia konfliktushoz értem. Teljesen magamra ismertem.  Valahol az ember mindig a kérdéseire keresi a választ. Annyi súly nehezedett rám, azt éreztem összeroskadok a teher alatt. Képtelenség mindenhol maximális szintet hozni, márpedig aki maximalista nem elégszik meg félmegoldásokkal. Ambivalencia konfliktusba kerültem, miszerint „ ha egy tárgynak van egyidejűleg negatív és pozitív felszólító jellege, az a tipikus patt helyzet megoldhatatlannak tűnő állapot, amire a legésszerűbb megoldás a helyzet elhagyása a tézis szerint, mivel ha közel kerülsz a tárgyhoz taszítani kezd, ha távolodsz vonzóbbá válik. 

 

6bad5c5a91834c0272294ec8e2b35462.jpg

Persze tudom, tök hülyén hangzik, emberekre levetítve, de ebben a pillanatban azt éreztem nincs más választásom, nem aprózhatom el magam és nincs több fölös energiám. Szépen sorban kell megoldanom a helyzeteket, mert ugye probléma nem létezik, csak megoldásra váró feladat! A vizsga az első, mert nem csak magamért, hanem a kislányomért is tanulok, hisz felelős vagyok érte. Amibe az ember belekezd azt kötelessége befejezni, ezt már kiskoromba belém nevelték!

0304419c5c366a39e3bc893f02d6436f.jpg

 Nagyon féltem a vizsgáktól főleg, mert nem láttam át, mi a követelmény mi az elvárás, hogy zajlik egy másik országban a vizsgaidőszak, mi vár rám. Amit az ember nem ismer, attól fél! Kicsit túlmisztifikáltam és bevallom meg is reccsentem, amikor nem úgy sikerült elsőre, ahogy én azt elvártam. Sok külső tényező megviselt és elterelte a figyelmem, gondolatom a tanulásról. Kezdtem szétesni irányíthatatlanná vált az, amit eddig biztos kézzel lazán tudtam csinálni, és ez frusztrált! Dühös voltam magamra a tanult tehetetlenség belülről feszített!

3359468bf43d99471ce3b955ba4c379a.jpg

Voltak érzelmileg még le nem zárt szálak, régi kapcsolatok, barátság, ami emésztette az életenergiám.  Féltem elvágni a szálat, mert az a fura érzés tombolt bennem, hogy cserben hagyok valakit és ez megrémített. Tudom, hogy ez egy régi trauma miatt van, és egész biztosan ez a másokért való felelősségérzet egész életemben végig fog kísérni, pont ezért is leszek majd jó politikus és jó ember! Meg kell tanulnom a gyengeségemből előnyt kovácsolni, mert ez talán nem átok, hanem áldás, ha az ember okosan bánik az erejével és nem engedi önmaga ellen fordulni.

b38be17019bbfeb98a232272701eb2ec.jpg

 

Aztán ráébredtem, amikor egy szívemnek nagyon fontos embert elveszítettem, hogy néha igenis el kell vágni a szálakat, amik nem szolgálják a jövőnket és fejlődésünket. Lehet kicsit fájdalmas vagy félelmetes a jövő, de nem feltétlenül ad biztonságot egy olyan szál, ami félelemből, traumából táplálkozik! Csak felemészt, energiát von el! Az embernek fejében és lelkében kell rendet rakni. Aztán fogtam és elvágtam fejben a szálat, csináltam egy alapos nagytakarítást és sokkal jobb lett a közérzetem. Napról napra egyre jobban kezdtem érezni magam! Nem veszteségként éltem meg, hanem felszabadító érzés kerített hatalmába! 

d1f22008aaaba5d70ab5cb69f090def2.jpg

Aztán átértékeltem a helyzetem, mit rontottam el!? Valahogy ez az óriási őskáosz kezdett lecsillapodni az agyamban, egyre nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lettem, visszatért a mosoly az arcomra, megint éreztem, hogy van bennem élet. Elkezdtem jobban befelé figyelni. Rátaláltam a csöndre, saját magamra!  Rájöttem nem szabad külső dolgokhoz ennyire ragaszkodni. Nem szabad, hogy a pillanatnyi lelkiállapotom mástól tegyem függővé! A boldogság ott van, ahol én megtalálom, ahol én keresem! Ha azt akarom, hogy ott legyen megtalálom az út porában, vagy az égben bárányfelhők alakjában! Mindenhol van boldogság és szeretet, csak arra kell fókuszálnom!

27332605_10204397177005400_3078276154982878639_n.jpg

 Akartam, hogy megértsenek, de nem volt elég türelmem és fegyelmem, erőm hozzá! Ki kellett lépnem, hogy tisztán lássak. 

7be3e62398aa15bc56ba1994316fcbfa.jpg

Tudatosan próbáltam letiltani magam a közösségi hálóról, ne vegye el az időm, mert megfoszt a valós élettől és csak elmegy a nap és én nem fejlődök, nem haladok! Muszáj volt racionálisan okosan beosztani az időm és minden erőmmel a vizsgáimra koncentrálni. Ismét kezembe vettem az életem és én irányítottam, nem sodródtam tovább! 

f7376d660c01443c3ed952e65128967a.jpg

Ahogy a vizsgáim szépen lementek a munkahelyemen is normalizálódott a helyzet, letisztultak az érzéseim, gondolataim volt időm az érzelmekre koncentrálni! 

c368f9f49719f229c658b98d45404c76.jpg

„Ahol parázs volt, ott tűz is van. „ A veszekedésbe torkolló hévben ott volt a szenvedély lángja!" Aztán eljött a nap, a tisztázások ideje. Féltem, sőt rettegtem. Aztán  megtörtént a VARÁZSLAT! Megtörtént az egymásra tekintés, amikor a másik belenéz a szemembe és a lelkembe lát és te elveszel a tekintetébe! Fura volt, de éreztem, hogy ez a lelkemig hatolt. Mintha a szívemet kifacsarták volna, nagyon fájt az egymásra találás és a beismerés, az, hogy megtanultam szeretni és most rettegek attól, hogy elveszítem! Nagyon tartottam magam, hogy ne sírjak. 

81d3b5ef07042f4f6003389a88918694.jpg

Megtörtént az az ősrobbanás, aminek már rég meg kellett volna történnie, pont ott és akkor, ebben az abszurd és tragikus antigonizmus helyzetben! Belém léptett, eggyé váltunk az univerzummal, katartikus élmény volt! Azt hittem, hogy kezdetben egy érzelmileg sivár, rideg kapcsolat, ahol távolság van, halálra van ítélve és egyszeriben tálcán kaptam meg a Mennyországot. Elvesztem a tekintetében, amikor kitárta lelke kapuját. Boldog voltam azt éreztem, ez a pillanat így nem érhet véget! Része akarok lenni az életének! Kijózanító pofon volt a visszautasítás! Tudom, ahol parázs van ott tűz is van és amiben van még lehetőség a fejlődésre, annak érdemes egy esélyt adni! Mert eddig, soha nem éreztem a másik felem ennyire közel magamhoz!Ez volt a tökéletes harmónia. De másfajta síkra kell terelni a szeretetet! Elvárások helyett több figyelem, tolerancia és szeret, több őszinte közvetlen emberi kommunikáció! Valentin nap, kényszer, teher,, kötelező konfekciók, társadalmi elvárások helyett intimitás, élmény, öröm, boldogság, elfogadás, befogadás! Nekem minden egyes nap a boldogság, szeretet, szerelem napja lesz! Nem kell ahhoz egyetlen egy nap, ha a többi nem a szeretetről szól, csak azért, mert divat vagy más azt csinálja! Nem kell ahhoz kapcsolat sem, hogy szerethessem a másikat! Nem attól lesz tartalom a kapcsolatban, hogy meg van a formalitása! A tartalom és a forma összhangja adja meg a varázsát! Ha szeretet van minden van! 

df51c3e770a29e86d89aac6542abf6b9--1-.jpg

Inkább csak felhőtlenül boldogan akarom érezni a lelkét, szívem minden szeretetével erősíteni, védeni, biztatni, szeretni! Nem várok cserébe semmit! Azt hiszem most elértünk arra a szintre, ahol már az üres szavak, szófoszlányok nem számítanak, csak az érzés :„ Én a tiéd, Te az enyém, együtt szabadon, szeretetben, boldogságban! „Tudod, amikor egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik! Lehet nekünk ez volt megírva: Be kellett, hogy zárjuk azt az ajtót, hogy magasabb szintre lépve egy új ajtót kinyithassunk közösen! Köszönöm szépen, hogy megtanítottál szeretni, hogy szabadon engedtél, hogy önszántamból visszarepülhessek hozzád!