Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szeretetenergia kutatása, fiziológiai hatása az emberi szervezetre

2016.05.17

Szerelem 2.0

 

Barbara Fredrickson, a Carolinai Egyetem pszichológia professzora a "Pozitív Érzelem" Laboratóriumának igazgatója, írt egy könyvet a világ legszebb érzéséről, a Szeretetről. - Hogy befolyásolják felsőbbrendű érzelmeink mindazt, amit érzünk, gondolunk, teszünk, és amivé leszünk” címmel.

 

12987020_10201740036538549_5488511008337357441_n.jpg

 

A CNN-nek adott beszámolójában a kutató összefoglalta vizsgálati eredményeit: "Meg kell változtatnunk a Szeretetről alkotott elképzelésünket, mert korlátoltak vagyunk és ez a merevség meggátol a teljes észlelés és tapasztalás minőségében! " - Fredrickson szerint a szeretet sokkal többről szól.

 

zuz7u.jpg

 

 A kutatásai ugyanis olyan tényeket igazolnak, amelyeket az emberi civilizáció már évszázadok óta ismert… azonban az emberek szeretetről alkotott előítélete, gátat szab, hogy részesüljenek a pillanatnyi csodában.

 

creating-a-human-being-explained-creationism-of-adam-anatomy-soul-transhumanism-consciousness-vessel-living-soul.jpg

 

Jézus: „Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.” (János 13, 34-35)

 

f7abac252ae5ed68121b92ba7a669d87_xl.jpg

 

„Az Univerzum egységes egész. Minden és mindenki láthatatlan szálakkal kapcsolódik egymáshoz. Ne törd össze senki szívét; ne vesd meg a náladnál gyengébbet. Valaki szenvedése a világ egyik pontján, az egész világ szenvedését hordja magában; másvalaki boldogsága az egész világot képes mosolyra bírni.” (Shams Tabrizi, perzsa spirituális oktató, i.sz. II. század)

 

 

--.jpg

 

„A szeretet a legszebb ajándék, amit az ember lelkéből adhat a másiknak, hogy együtt egészek legyenek.” (Buddha)

 

2.1.jpg

 

A mai tudomány tanúsítja a szeretet anyagtalan mélységeit. „A szeretet nem romantika, nem szexuális vonzalom, de még csak nem is az az érzelem, amit szeretteid vagy partnered iránt táplálsz.” mondta – Barbara Fredrickson. A szeretet egy őserő egy energia, amit meg kell tanulni kezelni és tudatosan bánni vele! Amit táplálni kell és ereje ennek hatására nő. Változtatni kell  felfogásunkon, nyitottabbakká kell válnunk!!Fel kell nőnünk a feladathoz!

 

13115_600.jpg

 

 

Az embereknek le kell mondaniuk a régi meggyőződésükről, nem csak mentális, hanem testi aspektusból kell értenünk és értelmezniük mi valójában a szeretet. Ez egy erős pillér, ami fent tart, amire támaszkodhatsz, ami erőt ad, ha rákapcsolódsz! Egy másik ember szeretete az embert próbáló időszakon is átsegít!

 

 

fhztu.jpg

 

 

 A provokatív szemlélet kimondja: a Szeretet nem végtelen és feltétel nélküli. A radikális paradigmaváltás abban áll, hogy biológiai szemszögből nem más, mint egy mikro-pillanatnyi átkapcsolás, egy másik személyre, amit egymással osztunk meg. Akár két mágnes erőteret hoz létre, hogy a laikus is megérte az egyszerűségét és szépségét.

 

guc.jpg

 

Megszoktuk, hogy a szeretet érzését csak számunkra kedves emberekkel hozzuk összefüggésbe, vagy szűk környezetünkre korlátozzuk. Ebben az esetben viszont megfosztjuk magunkat a fejlődés lehetőségtől. A szeretet evolúciója, nem ismer határokat, korlátlan időben és térben! Független mindentől és mindenkitől! Mikro-pillanatnyi kapcsolásokat bárkivel megtapasztalhatunk. Attól a perctől, hogy valakivel felvesszük a szemkontaktust és "szemben" biztonságban érezzük magunkat, bármiféle ismertséget, szimpátiát táplálva iránta, megtapasztalhatjuk a szeretet érzését.

 

hjoui.jpg

 

Kulcsfontosságú momentum a szemkontaktus, itt kapcsolódnak össze a lelkek és vetkőzik le gátlásaikat az egyének. Amikor érzed a másik olvas a gondolatodban, "a te szemeddel lát a te szíveddel érez". - Ez a képesség fejleszthető! Az empaták mind érzők. Ők nagyon könnyen rá tudnak hangolódni emberekre, pont ezért a legsérülékenyebbek, legsebezhetőbbek! Ők ennek tudatában jól védik belső és külső határaikat!

 

___loneliness____by_pure_poison89-d4oh1bi.jpg

 

A szeretetet szeretjük kisajátítani! De a szeretet nem lehet önző és öncélú! Kell egy adó és vevő, különben az energia kioltódik és a kozmoszba a mindenségbe távozik. Bár az energia nem vész el, csak átalakul, ambivalens érzésekké traszformálódik. Mindenki ismeri azt a mondást a gyűlöletet és a szeretetet egy hajszál választja el egymástól, vagy a szenvedély, túlzott szerelem gyűlöletté fajul.  Vigyázzunk az energiánkkal, használjuk építő jelleggel a jóra!

 

9iupo.jpg

 

A szeretet soha sem céltalan, mindig ok és okozati összefüggésben van valami földön túli eddig számunka ismeretlen ősforrással. Vallások ezt az Örökkévalóval magyarázzák, ahonnan a élet ered. Neve legyen az bármi, szimbiózisban állunk egymással. Ha az Isteni sugallat azt mondja dolgotok van egymással találkozni fogtok!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.