Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kínzás- Tükröm tükröm 2. rész

2016.01.04

Gondoltam  hájasan hátha boldogabb leszek, de nem. Az étellel való kompenzáció nem  megoldás, nem egészséges. Viszont nálam a fogyás csak akkor indul be, ha egy hétig nem eszek semmit, aztán napi egyszer akkor is minimálisat és persze a napi rendszeres sport.

 

45965_1175390720829_727275_n.jpg

 

Mostani tapasztalatom nagyon érdekes. Biztos nem fogom 1 hónapig folytatni, mert érzem a testem nem a régi. Első nap nehéz volt az éhséggel megbirkózni. Zöld-tea ízesítés nélkül és kávé, víz, ennyi a mennyei manna mára. Második nap hányingerem volt. Ezen kívül kicsit megszédültem, de ezt annak tudom be, hogy előző este annyira bevágtam a térdem, hogy összeestem a fájdalomtól. Sajnos a vért és a fájdalmat valamiért nem bírom. Elkezd sípolni a fülem, elsötétedik minden, furcsa ízt érzek a számban és jön az esés. Ez van selejtes vagyok.

 

u.jpg

 

Harmadik napnál tartok a szemem besárgult. Eddig 4 kiló mínusz, ami víz és izom. Mondjuk Kazu szerint nekem nincs izmom, egyébként sem vagyok feszes. Ez van! Nem tudok olyan lenni, mint egy 40 kilós 140 centis ázsiai nő. A 164 centimhez az 59 kiló a testtömegindex szerint normális.

 

images.jpg

 

Elvileg a paramétereim szerint 56 kg- 74 kg-ig van a NORMÁL testsúly. Csöndben megjegyzem biztos nő találta ki ezt a fajta számítást, mert azért  egy 74 kilós nő már igazán megtermett. Terhesen a legtöbb talán 63 kiló volt és szülés után le is ment 10 kiló rögtön. Minden esetre elmehet könyvelőnek a testtömeg index megálmodója.  wink

 

     ohl.jpg

 

Elnézést, ha a duci hölgyeket megbántottam, most magamat képzeltem el ennyi kilósan.  Egyébként, ha itthon vagyok anyukám hobbija, hogy libának néz és tömni szeretne, mint egy libát. Régebben az első ilyen 1 hónapos léböjtös kúrám után, amikor sikerült 52 vagy 49 kg közötti súlyra lefogyni, leült mellém és nézte, hogy megeszem e az ételt. Most már csak verbálisan terrorizál. Ő az egyszemélyes Kajakommandó.

 

n.knl.jpg

 

Azzal riogatott ha nem eszek leáll a gyomrom működése és meghalok. Igazából nagyon élveztem, hogy a határokat feszegetem.  Kíváncsi voltam meddig bírom még és mit lehet kihozni a testemből. Most ha letelik az egy hét fokozatosan elkezdek visszaszokni a napi egyszeri evésre. Emlékszem, léböjt után ismét enni.. fájt a rágás. Furcsa érzés.

 

                              tumblr_m9ee7doycp1rdq2opo1_500.jpg

 

Kint Laoszban próbáltunk napi egyszer enni. Persze az ottani étel friss. Sok zöldség, gyümölcs kevés tartós előre feldolgozott anyag. Kevés méreg kerül be a szervezetbe. Nem is voltam kint beteg egyszer sem. Igazából, amit megfigyeltem magamon, hogy én a tükörben ugyanolyannak látom  magam. Mármint 49 kilósan és 59 kilósan is kritikusan gusztustalannak. Ezért nagyon szégyellős vagyok.

 

anorexia-in-the-mirror.jpg

 

Kazu mondja edzek még többet, had legyek feszes, együtt TRX-eztünk, de én nem vagyok olyan erős mint ő, nem vagyok arra képes, amit ő szeretne, azért sokszor csalódást okozok neki. A Hot Iront nagyon szerettem. Annyira a szerelmese lettem, hogy el akartam menni edzőtanfolyamra, de mindenki mondta hülyeség és hagytam magam lebeszélni róla. Talán az egyik legintenzívebb olyan mozgásforma, ahol nem fájt a térdem és fejben is ki tudtam kapcsolni, energiával töltődni. Imádtam minden egyes másodpercét.

 

                        -ml.jpg

 

A jógát Laoszban próbáltam, nekem nem elég intenzív. Kikapcsolódásnak jó, de nem ez az én sportom. A Zumba, langyos és a zene sem  tetszett unalmas. Maradt tehát a futás. Kazu azt mondta az a legjobb sport, minden izmot megmozgat. Valahogy ráéreztem az ízére. Szeretem benne a szabadság érzését, a nyugalmat. Azt, hogy egyedül vagyok a gondolataimmal és hamar elrepül az a napi 30 perc, ami csak az enyém.

 

olh.jpg

 

 

Mindeközben a röpke 33 év alatt rádöbbentem milyen hiú vagyok, bár lehet nem is ez a jó szó rá, inkább mérhetetlenül maximalista, elégedetlen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.