Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az egészség:

 

images--6-.jpg

Ha végigböngésszük a Konzulátus oldalát az alábbit finomságokat találjuk: "Tömeges fertőzést okozó betegségek ritkábban jelentkeznek, mint például az időszakosan előforduló járványszerű kolera-megbetegedések. A malária és dengue-láz viszonylag gyakori és a WHO jelentése szerint Laoszban előfordult madárinfluenza".  - már jól kezdődik! 

Tipikus magyar mentalitás, már ez elején elveszik az ember életkedvét is! 

No de folytassuk: "Elővigyázatosságképpen laoszi tartózkodásuk alatt kerüljék el, az élőállat piacokat, baromfigazdaságokat és minden olyan helyet, ahol közel kerülhetnek szabadon vagy ketrecben tartott madarakhoz. Étkezéseknél alaposan megfőzött, átsütött állati eredetű készítményeket fogyasszanak." - (Csöndben megjegyzem Laoszban majdnem mindenhol van csirke és gyakori a kakasviadal. Még a fővárosban a mi házunk mellett is állt csirke ól, szóval hogy kerüljem el az élő állatot? ) 

 

letoltes--8-.jpg

 

" Ajánlott a szúnyogriasztó használat és az általános higiéniai szabályok fokozott betartása! - ( ez szerintem alap! Mi szúnyog riasztó nélkül ki sem mozdultunk!)

" Utazás előtt javasoljuk, hogy konzultáljanak háziorvosukkal, védőoltások ügyében pedig vegyék fel a kapcsolatot az Országos Epidemiológiai Központtal."

 

 letoltes--9-.jpg

 

" Laoszba nincs kötelezően előírt oltás, de a Nemzetközi Oltóközpont a következőket mégis ajánlja: diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, tifusz, hepatitis A és B, valamint malária elleni tabletták, esetleg veszettség elleni vakcinára is érdemes áldozni." 

 

További info: www.oek.hu

 

2._kep_0.jpg

 

MI VAAAN??????? - Na kösz, gondoltam akkor most egy kisgyerekkel mégis mit csináljak? Mit adassak, vagy ne adassak be? Teljesen pánikba estem! Írtam a Konzulátusra is levelet, ahonnan egy semmitmondó, lerázó automatikus választ kaptam vissza, miszerint minden információt megtalálok a honlapjukon! F*** You!!!!  

 

Felvettem a kapcsolatot a  „Thaiföldön élő magyarok „ Facebookos oldal üzemeltetőjével, Schemadovits Norbival és családjával, akik kitűnő szolgáltatást nyújtanak, ha valaki Thaiföldön Phuketre akar utazni, csak ajánlani tudom! Ő készségesen a rendelkezésemre állt és minden kérdésemre választ kaptam!

 

Itt találod meg őket:

 

https://www.facebook.com/ThaifoldiHungarianCenter

 

 http://www.phuketmagyarul.hu/


Más hasznos oldalak: 

 

https://www.facebook.com/Thaifoldimagyarok?fref=ts

 

http://thaifoldma.com/

 

 shapeimage_2.jpg

 

Elmesélte nem, hogy oltást nem adattak be maguknak, de a nagyszülei, akik kimentek az itt felírt mérhetetlen mennyiségű gyógyszert teljesen elhagyták és jobban vannak mint valaha!

Se magas vérnyomás se koleszterin se cukorbaj se semmi! Csak egészséges tartósítószer mentes normális ételek, tiszta levegő, napsütés és tengerpart!

 

 images--39-.jpg

 

 

-  Így arra a következtetésre jutottam nem tömködöm a gyógyszergyárak zsebét ilyen olyan oltást beadva és nem teszem ki magunkat a lebutított vírus okozta bajnak, inkább majd odafigyelek és vigyázok a gyerekre, meg magamra. Meg ha ekkora gáz lenne egész biztos Kazu nem hívna ki minket és nem tenne ki minket ekkora veszélynek! 

 

 

 

letoltes--11-.jpg

 

 

Tovább olvasva az aktakukacok weboldalát olvashatjuk, hogy az egészségügyi infrastruktúra elmaradott, az ellátás alacsony színvonalú. - Ez Laoszban így van! Az egyszerűbb eseteket helyben el tudják látni, nagyobb baj esetén a szomszédos Thaiföldre kell átmenni, (fél órás az út), mert ott szakképzett orvosok és megfelelő infrastruktúra áll a rendelkezésre! Én bevallom nem bízom senkiben féltem, de Kazu megnyugtatott és meggyőző érvekkel támasztotta alá mondandóját!

 

images--7-.jpg

 

Gondoljunk csak arra Thaiföld a plasztikai sebészet Mekkája! A sok Lady Boy ( fütyis lány vagy fütyi nélküli fiú) és a mérhetetlenül sok beavatkozás egyre több és jobb színvonalú ellátást eredményezett! Erre épít az egészségügyi- plasztikturizmus! Szóval egész nyugodtan mehetünk Thaiföldön dokihoz, értik a dolgukat! Arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbbak, mint itt Európában! Akkor megéri utasbiztosítást kötni?

 

 

10-common-travel-mistakes-you-can-avoid.jpg

 

 

A másik információ a Konzulátus oldalán: Ne induljunk útnak mindenre kiterjedő utasbiztosítás nélkül! Az eszem megáll még el sem indultunk, már le -offolnak anyagilag ezek a hiénák! A legolcsóbb is naponta 500 ft, mi 90 napra mentünk 45000 ft! Ennyiért Thaiföldön nem hogy szakszerűen ellátnak de még lehet új melleket is kapsz. 

 

 

images--50-.jpg

 

-   Megkérdeztem ismét Norbit, ők már régóta kint élnek mit javasol! Ő elmondta értelme nincs kidobni a pénzt, mert egyrészt ott kint úgyis ki kell fizetned, ha valami baj ér és itt meg a magyar Biztosító szakképzett Icukája biztos nem fog neked Thaiul vagy angolul lebonyolítani egy ilyen ügymenetet! Hosszadalmas és gyakran fölösleges procedúra! Szóval úgy gondoltam megtakarítom ezt a pénzt! Egyébként a Bankkártyámhoz van 30 napig érvényes utasbiztosításom! Ezt kevesen tudják, de egyes csomagok ilyen szolgáltatást is tartalmaznak, csak a Bankkártyádat kell magaddal vinni! Ez volt a K&H Bank ingyen reklámja! Köszönöm, ha már csilliárdokat levonnak XYZ jogcímen! 

 

 

letoltes--13-.jpg

 

 

A VÍZ: 

 

A sok baromság helyett amire valóban figyelni kell az az ivóvíz!  A vezetékes ivóvíz fogyasztásra alkalmatlan. A csapvizet vízforralóval csírátlaníthatod és akkor bátran ihatod! Mi a gyerekkel fogmosásra is ezt használtuk! Valamint palackozott vizet vásároltunk, de ellenőrizd a Blomba sértetlenségét! A 40 fokos melegben a csapból jövő hidegvíz szinte forró, ami miatt a baktériumok elszaporodnak és ha arra vágysz, hogy az utazásod a szállodában töltsd és legkedvesebb helyed a mellékhelyiség legyen, akkor nyugodtan kockáztass! Én speciel csöppet sem csípem a cifra fosást!

 

hasmenes56_n.jpg

 

- Jeget ne kérj, ez jó, olvasható a figyelmeztetésben!!!! Ha nem kérsz is belerakják! Némelyik felszolgáló agya akár a lyukas szita!Majd meglátod! Telerakják a sört is jéggel, mert az a Lao Style! 

 

wvientiagk.jpg

 

 

A következő,  ami tetszett: "Utcai árusoktól ne vásároljunk tisztított nyers zöldséget vagy gyümölcsöt. " - Ha hazaviszed úgyis megmosod, ez normális nem? Egyébként meg ki az a hülye, aki elemegy egy Trópusi országba és nem kóstolja meg az ottani különleges és soha nem látott dolgokat? Aki ennyire Hipochonder, az még ha a National Geographic-ot nézi vagy a Doktor House-t, már attól is halálos kórt kap! Az üljön a picsukáján inkább és maradjon otthon a szétklórozott Domesztos Icás steril helyiségében!

 

 

letoltes--15-.jpg

 

Saját tapasztalat:

 

Nem úgy kell elindulni, hogy már fejben eldöntötted, hogy itt valami halálos vírust fogsz kapni vagy rettegni kell mi lesz! Ilyen alapon Magyarországon Kistarcsán is elüthet egy busz és GAME OVER!

 

Ha már eljutottál ide igenis legyél bátor, belemenős és amit csak lehet nézz meg, kóstolj meg tapasztalj meg és próbálj ki! ÉLVEZD!!!!!

 

merida_a_bator-4.jpg

 

Az úttesten légy körültekintő, mert nem 100-asok! Az a szabály, hogy nincs szabály, de erről egy másik rovatban találsz bővebb információt!

 

 

images--43-.jpg

Vigyél magaddal:

 

-         Lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, görcsoldót, széntablettát, antibiotikumot vagy más gyulladáscsökkentőt, sebhintőport, kötszert, esetleg jódot! Ezen kívül amit érdemes a kézfertőtlenítő alkoholos gél, nedves törlőkendő, hintőpor! Teákat: Kamilla tea, csalán tea, ezek fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásúak valamint hársfatea. Bár kint lehet venni gyömbérteát az is szuper egy torokfájásra, megfázásra.

 

 

A hintőpor egy csoda! Nekem sajnos nagyon érzékeny a bőröm és ha a ruha nem 100% pamut akkor befülled és viszkető felömlés, pattanás lesz a helyén amitől meg lehet őrülni és még fáj is, az a legszebb az egészben! Na erre szuper a hintőpor! Főleg az olyan részeken ahol a ruha kontakt érintkezik a bőröddel és nem szellőzik pl a melltartónál. A hőség komolyan mondom elviselhetetlen! Volt olyan, hogy egy nap nyolcszor zuhanyoztam, főleg az elején, amíg aklimatizálódtam! 

A szervezetnek is át kell állni!

 

 

images--11-.jpg

 

Amire még vigyázni kell az a KLÍMA:

Nagyon fontos, hogy Thaiföldön és Laoszban döngetik a klímát! Ami azoknak akiknek érzékeny a fejük arcüregük, fülük nagyon rossz! Mi a hazautazás utolsó hetében a babával a Klímától olyan betegek lettünk, hogy mire hazaértünk vagy 2 hétig az ágyat nyomtuk. 

 

images--12-.jpg

 

GYÜMÖLCSÖK, ZÖLDSÉGEK:

 Ez maga a Földi Paradicsom! A Hedonisták nem győznek orgazmusokat átélni, ízlelőbimbóik révén, annyira szép és finom minden!-  Egyél egész nyugodtan zöldséget és gyümölcsöt csak mosd meg! Tele van vitaminnal!!

 

54fb3b1073a17d66033d06e915c39ccf.jpg

 

GYÜMÖLCSITALOK:

 

 

Az utcán lehet árusoktól kapni kimérős italokat különböző formában: kókuszt meg mindenféle hókuszpókuszt, ha egész pontos akarok lenni! Ott nem pohárba adják, hanem egy erős műanyag zacskót teleraknak jéggel és arra rakják ezt a ragadós trutyit amit felhigitanak. Majd beledobnak egy szívószálat begumizzák és egy füles kis szatyorba adják a kezedbe! Nekem az íze annyira nem jött be, de van sokféle lehet kóstolgatni! 

 

letoltes--16-.jpg

 

 

A PIAC: 

 

Az nekem kész TRAUMA volt! Ha eszembe jut, még most is elfog a hányinger! Konkrétan a húspiacról beszélek, ahol az eladó néni az asztalon ülve mezitláb a lába mellett kínálja a portékáját, amit dongnak a legyek! Olyan büdös volt, hogy nem sokáig bírtam! Az ÁNTSZ-es Jancsi bácsi biztos infartust kapna ha meglátná! Dehát az itteni hyper meg supermarketek sem jobbak, csak ott a szart szép kötösbe öltöztetik és úgy adják el! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.